#novullpagar ni peatges ni transport... privats

#novullpagar ni peatges ni transport… privats

L’inici de la campanya #novullpagar ja va començar amb mal peu per a que m’hi afegís immediatament i incondicional: la convocatòria de la primera gran novullpagarada en coincidència amb les manifestacions del Primer de Maig em van fer ser reticent a una campanya que no tenia clar ni d’ón venia ni a quins interessos servia.
A més, la defensa de la completa desaparició dels peatges em sembla una postura profundament regresiva. No tant econòmicament com ecològicament (que és economia i democràcia també), ja que no es castigaria l’ús del vehicle privat. I trobo que no només s’ha de impulsar el transport públic de forma directa i indirecta, sinó que també s’ha de penalitzar l’ús de vehicles privats contaminants, i que aquesta recaptació vagi directament a incentivar el transport públic.
Per sort, crec que s’ha fet una feina prou bona (un xic tard però ben feta) per explicar una alternativa a l’actual política de peatges i infrastructures de l’estat i la Generalitat.

Com a afegit, l’amic Costa fa un comentari que torbo molt encertat; veurem si com de costum no va gaire errat:

“El RACC demana a l’Estat que faci un ‘rescat a terminis’ de les autopistes a través de l’IRPF. L’impacte significaria una reducció d’ingressos per a les administracions d’un 2% anual, uns 28 milions aproximadament, però significaria un atenuant al clima de protesta de la campanya #novullpagar”.
Ara, dos comentaris:
1) El RACC és un actor polític i una empresa de serveis. Que deixi de pagar impostos com si fos una associació i de ser tractat pels mitjans com si fos un centre de recerca.
2) Està escrit a les estrelles: Si acaba d’alguna manera, el novullpagar acabarà amb una morterada de diners de tots a les butxaques d’Abertis per a fer gratuït el transport privat mentre s’encareix el públic.

Per a més idees sobre transport públic i dret a la movilitat: Promoció del Transport Públic.