"Mandela visita Barcelona" por Francesc Melcion

Mandela no morirà mai

mandelanationalsport Ahir moria un dels líders revolucionaris que han fet història, Nelson Mandela. No seré capaç de fer millors declaracions o puntualitzacions que alguns companys, pel que guardaré aquí un recull de cites, enllaços i imatges de Mandela que vull conservar i que les xarxes socials on les compartim probablement esborraran en un moment o altre. A la foto de dalt, Mandela a la visita que va fer a Barcelona, fotografiat per Francesc Melcion.

L’amic Miguel Ángel Diaz recorda que

Com que el mainstream està desdibuixant la seva figura per fer-la passar pel que els és acceptable haurem de recordar contra què lluitava.

mandelabcnhang i comparteix un dels posters que el NY Times ha publicat en una impressionant galeria que recorre la lluita de Mandela. A la imatge de la dreta, “Si poguessis veure el seu esport nacional, no t’agradaria tant veure’ls jugar a cricket”.

L’amic Oriol Costa ha fet servir la seva habitual habilitat per rescatar arxiu interessant mentre dispara dards ben punxats per referenciar la fotografia que el PSUCero Pérez-Molinos li va fer a Barcelona (a la dreta).

Comparteixo el seu indignat comentari davant l’allau de condolències dels que el van tenir empresonat durant anys:

No em dóna la gana de tragar amb la merda ensucrada i falsament consensual dels propers dies. Mandela es lluita i lluita és conflicte i alguns van triar l’altra barricada.

i afegeix:

Anem a recordar la campanya que li va dedicar l’organització d’estudiants del partit conservador britànic.

en referència al poster a l’esquerra que resa “Pengeu Mandela i tots els terroristes de la CNA, són sanguinaris”.

mandelapcsawall

mandela-fidelL’altre amic Adrià Fontcuberta insisteix en recordar el caràcter marxista de la figura revolucionaria sudafricana, amb la foto de Mandela amb Fidel Castro i una cita molt ben triada:

La pobresa no és natural, és creada per l’home i pot superar-se i eradicar-se mitjançant accions dels éssers humans. I eradicar la pobresa no és un acte de caritat, és un acte de justícia

En l’apartat mediàtic, el diari Ara li dedica un article amb una interessant galeria d’imatges, i El Periódico li dedica una infografia interactiva una mica incompleta.
Per la barricada dreta, els titulars cauen en el ridícul com amb La Razón o en la manipulació subtil com amb Il Giornale italià, capçalera insignia de Berlusconi, que el defineix com a pare de l’Apartheid.
mandela-prensaderecha

Finalment, us deixo amb el discurs que va donar un cop escollit President, un dels seus millors discursos. Aquí altres 5 dels millors segons El Periódico, incloent al judici que el va empresonar durant 27 anys, i a la sortida de presó: