Mishakal

Mishakal

Sobrenoms

Portadora de la Llum (Solàmnia), Mà Curativa, Dama Blava (Balifor), Emperadriu (Mithas), Guaridora de la Llar (Kharolis / Tarsis), Ka-Mel-Sha, Ke-en (Elfs Marins), Magea (Irda), Mesalax (Thorbardin), Meshal (Mur de Gel), Mishas (Ergoth), Quenesti Pah (Silvanesti), Quen Illumini (Qualinesti), Dama blanca (Bündesphar), Mestressa del cel (Goodlund), Dama de la llàgrimes (Falthana).

Àmbit de poder

Deesa de la Curació i la Misericòrdia

Símbol

Amulet de Mishakal
La constel·lació d’infinit

Història

Segons els anals de la història antiga, Mishakal (mi-xa-CAL) és la deesa de la curació i la restauració, la maternitat, la compassió i l’amor. Busca retrobar allò que ha estat perdut i vetlla pel cos i l’esperit del mortals.

És l’esposa, consort i consellera de Paladine, i mare dels bessons Kiri-Jolith i Habbakuk, i també de Solinari, filla menor. Amb l’eliminació de Paladine del panteó celestial, s’ha instaurat com a líder dels déus del bé. És oposada a Chemosh, que destrueix la vida, i a Morgion, que la corrompeix, però sobretot s’oposa a Takhisis.

En els dies anteriors al Cataclisme, era la més reverenciada dels deus dispensadors, amb molts temples que ensenyaven l’art de la curació. Gairebé cada comunitat d’Ansalon tenia un clergue de Mishakal per atendre la salut de la població.

Història Recent

Mishakal és la creadora de la Vara de Cristall Blau que fou entregada a Velvet. La vara va conduir al grup a Xak Tsaroth, on Mishakal apareix per primera vegada des que els deus vertaders van abandonar els homes. Allà els confia la misió d’aconseguir els discs que Khisanth protegeix en el seu cau. En la recuperació acaben amb la ciutat de Xak-Tsaroth i amb la mateixa Khisanth, però a un alt preu.

És llavors quan Mishakal apareix per segon cop, i amb el seu poder, retorna d’entre els morts a Madelaine, Vhrelda i Velvet, aquesta última com a clergue seu, i amb la important misió de reestablir la fe en els nous déus a tot Krynn. És en aquest punt on el companys s’embarquen en la crucial i perillosa misió, que pot dur grans èxits o un rotund fracàs.


Aquest text incorpora material de l’article escrit per Trampas Whiteman, Darcwulf i Ambro, i de l’article de la wikipedia del mateix nom.

2 Responses

  1. Diario de Velvet: Oscuros tiempos para la esperanza
    Diario de Velvet: Oscuros tiempos para la esperanza · August 14, 2014 at 13:43:19 · →

    […] mi primera desmotración pública, de la gracia divina que Mishakal me ha concedido, no tuve mucho éxito. Los elfos no sabían si tacharme de milagrosa, blasfema, […]

  2. Diario de Velvet: Mal principio...
    Diario de Velvet: Mal principio… · August 14, 2014 at 13:58:31 · →

    […] a su paso todo aquello que encuentran. ¡Cuanto dolor! ¡Debo encontrar la manera de parar esto. ¡Mishakal […]

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.

%d bloggers like this: